המדריך למנגליסט המתחיל

11 נובמבר 2019
שתף כתבה:

המדריך למנגליסט המתחיל

יש הרבה מאד מה לדעת על צליית אוכל בגריל וצריך להתאמן לא מעט על מנת להגיע לדרגה של מנגליסט. על מנת לעשות את הצעדים הראשונים צריך להבין אילו בשרים מתאימים לגריל, איזה ציוד חשוב שיהיה ואיך לצאת לדרך בהצלחה ועם הרבה טעם של עור!

הציוד הדרוש

על מנת להתחיל להכין ארוחות בגריל צריך להצטייד בגריל (המבוסס על פחמים או על גז), במיכל גז או אריזת פחמים, חומר דלק שמצית את האש וכלי בישול שמתאימים לגריל ולבישול בחיק הטבע או בגינה – מלקחיים, מזלג בעל ידית ארוכה, שמן מסוג כלשהו ובצל. כדאי להצטייד מבעוד מועד בפריט שאיתו אפשר לנפנף רוח חזקה על הגחלים המתחממות – מה שיזרז את חימום הפחמים.

מה מכינים בגריל?

ישנם סוגים רבים של בשרים ומאכלים שאפשר להכין על האש – בשר, עוף, דגים, ירקות, בצקים שונים ואפילו מנות אחרונות. כאשר מדובר בבשר – מספיק בדרך כלל תיבול מינימלי שלא ישתלט על הטעם של הבשר – מלח גס ופלפל שחור, למשל, מתאימים מאד לסטייקים בעובי של כ- 1 סנטימטר. אם מכינים קציצות או קבבים מבשר טחון אפשר להוסיף גם פטרוזיליה ובצל קצוץ שיוסיפו טעם עמוק.

חלקי עוף אפשר לתבל בתערובת של מלח, פלפל, פפריקה (מתוקה ו/או חריפה, על פי ההעדפות) ותערובות תיבול מוכנות שמיועדות לצלייה על האש. גם דגים ישמרו על הטעם העמוק שלהם עם תיבול מינימלי בלבד. קוביות של ירקות מסוגים שונים ישתלבו נהדר בגריל עם עשבי תיבול ושמן זית ופסי החריכה יוסיפו להם את הטעם המעושן.

איך מדליקים את המנגל?

מי שיש לו גריל גז ללא ספק עושה לעצמו חיים הרבה יותר קלים. הגז מדליק את האש ובעצם מתקבל בישול נוח מאד ללא פחמים ועשן אך עם הטעם העמוק של צלייה על אש. עם פחמים ההדלקה של האש מורכבת יותר – יש לערום, תחילה את הפחמים, להחדיר ביניהם חתיכות קטנות של החומר המדליק או להזליף מהחומר הנוזלי על כל הערמה כולה. אז מגיע הזמן להכניס פנימה גפרורים דולקים ובעזרת הרוח הנושבת האש תחמם את הפחמים ותדליק אותן לכדי בערה עדינה. אט אט הגחלים יהפכו ללוהטות ואפשר יהיה לבשל על הרשת בעזרת החום החזק שמופק מהם.

איך צולים על הגריל – הלכה למעשה

מדובר בתורה שלמה שגם קשורה לכל סוג מאכל באופן מאד ספציפי וגם תלויה בהעדפות טעם אישיות של מי שאמור לאכול מהארוחה. רוב המאכלים לא דורשים בישול או צלייה ארוכים על רשת המנגל, שכן בלייה ארוכה הם עלולים להישרף מבחוץ אך להישאר נאים ולא מבושלים דיים מבפנים. לנתחים דקים כמו קציצות קטנות או חזה עוף יספיקו ממש מספר דקות של צלייה מכל צד וחשוב לשים לב שלא יישרפו או יחרכו מדי.

לקבלת הצעת מחיר חייגו עכשיו 08-9333817 או השאירו פרטים ונחזור אליכם
לקבלת הצעת מחיר חייגו עכשיו
08-9333817
או השאירו פרטים ונחזור אליכם:
המלצות
השירותים שלנו
[contact-form-7 404 "Not Found"]

לייעוץ אישי

השאירו מספר טלפון ונציג שלנו יחזור אליכם